Home » , » Екстри в ученическите раници за по-голям комфорт

Екстри в ученическите раници за по-голям комфорт

Penulis : Unknown on вторник, 11 октомври 2016 г. | 7:12



Екстрите в ученическите раници често превръщат обикновения модел в перфектната раница, която напълно отговаря на нуждите на ученика. Подобренията и допълненията в дизайните са насочени както към функционалността и практичността на раницата, така и към външния вид и атрактивност. Кои са най-предпочитаните екстри за ученическите модели?
-          Колелца – раниците с колелца придобиват все по-голяма популярност сред учениците по цял свят. Използват се най-вече от учениците в по-ниските класове, които често трябва да носят голям обем учебници и помагала. Сред недостатъците на моделите с раници са по-голямата тежест на самите раници и липсата на подходяща инфраструктура както в училищата, така и по пътя до сградата. Придвижването с раница с колела често се възпрепятства от стълби  и твърде грапава настилка. Много деца отказват да носят този модел раници, защото не искат да изглеждат различно.

-          Светлоотразителни елементи – този тип екстра е препоръчително да присъства задължително в ученическите раници, за да осигурят допълнителна безопасност на ученика при придвижване в полумрак или в тъмна среда.

-          Колан през кръста – раниците с колан през кръста осигуряват допълнителна упора и разпределяне на тежестта при движение. Единственият недостатък на този модел раници е по-сложното им поставяне, което може да доведе до липса на желание в учениците да използват такива раници.

-          Водоустойчивост на раниците – тази екстра е препоръчителна особено, когато в раницата се пренасят електронни устройства. Раниците, изработени от водоустойчини материали по принцип са по-издръжливи на различни климатични условия и с успех могат да се използват и за къмпинг, хайкинг и туризъм.

-          Специални джобове – много често раниците имат по-малки джобове и отделения, които са предназначени за най-използваните вещи – като бутилка с вода. Необходимостта от такива модели раници зависи изцяло от нуждите на ученика. Най-често срещаните екстри от този тип са джобове за бутилка за вода, за химикалки, за мобилни устройства и други.
Share this article :

Публикуване на коментар

 
Copyright © 2011. Безплатни малки обяви . All Rights Reserved.
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger